Een reactie plaatsen

Steun vinden

Als uw naaste is overleden, is er zoveel wat u moet regelen. Er zijn vele praktische oplossingen die u kunnen helpen met het verwerken van uw verdriet.

Hoe ga je om met verlies?

Wat kun je doen als je een kindje verliest? Welke gevoelens zijn normaal als je een van je ouders verliest? Hoelang mag je verdrietig zijn? Deze en andere vragen komen vaak naar boven bij verlies. Uit ervaring weten we hoe moeilijk de periode na een verlies kan zijn.

 Informatie over rouwverwerking

De uitvaartverzorger  werkt samen met verschillende experts.  We hebben informatie voor u op een rij gezet over wat er speelt bij verlies van een kindje, verlies van je partner, verlies van een ouder en verlies van je broer of zus. We geven u tips voor het rouwproces en u kunt ervaringsverhalen lezen van mensen die hun dierbare zijn verloren. Daarnaast vindt u informatie over hoe kinderen met verlies omgaan.

Klik hier voor een uitgebreide checklist na uitvaart.

Waar kunt u terecht voor rouwverwerking?

Landelijke Stichting Rouwbegeleiding 
Kaap Hoorndreef 38
3563 AV Utrecht
Informatie-/advieslijn: (030) 276 15 00
Telefonisch spreekuur: woensdag 9.00 – 12.00 uur
info@verliesverwerken.nl
www.verliesverwerken.nl 

Rouwmeter 
Om inzicht te krijgen in hoeverre je een verlies hebt verwerkt, vind je op www.rouw.nl een ‘rouwmeter’. Vul de basisgegevens, zoals leeftijd, relatie, opleiding, geslacht over jezelf en de overledene in en er verschijnt een lange lijst met vragen. Hiermee wordt gepeild wat het verlies voor je leven betekent. Er komt een score uit, een percentage dat aangeeft hoe ver je bent met de rouwverwerking. Is de score hoog, dan krijg je het advies hulp te zoeken.

Fonds Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

Fonds Psychische Gezondheid heeft een brochure gemaakt over rouw. Hierin kunt u meer achtergrondinformatie vinden over rouw en over rouw bij kinderen of na suïcide.  U kunt de brochure gratis downloaden (in PDF) op  https://www.psychischegezondheid.nl/meer-weten-over-rouw-en-verlies 

Korrelatie
De hulplijn van Korrelatie is dagelijks bereikbaar voor vragen over rouw of rouwverwerking. De psychologen en maatschappelijk werkers van Korrelatie geven gratis advies en hulp aan iedereen.  Dat kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat.  Korrelatie is bereikbaar op werkdagen van 9.00 -18.00 uur via telefoonnummer 0900 – 1450 (€ 0,15 p/m). Mailen en chatten kan ook via www.korrelatie.nl 


Stichting Achter de Regenboog (richt zich op verliesverwerking van kinderen en jongeren)
www.achterderegenboog.nl 

Plaats een reactie